نوشته شده توسط: الهه ناز
فلورانس شهری زیبا، تاریخی و خوش آب و هوا در شمال ایتالیا است. هنگامی که از سفر به ایتالیا صحبت می شود، فلورانس از جاهایی است که دیدن آن حتماً باید جزء برنامه سفرتان قرار گیرد.
یکی از مکانهای جالب و تاریخی قصر وِکیو (Palazzo Vecchio) است که شما میتوانید با دیدن آن با سه دوره تاریخی مختلف از هنر ایتالیا یعنی دوره رومی ها، قرون وسطی و رنسانس آشنا شوید.
تاریخچه قصر وکیو
شهر فلورانس بین سال های 1865 تا 1871 میلادی بعنوان پایتخت کشور ایتالیا انتخاب گردید و قصر وکیو هم پایگاه حکومت به حساب می آمد. امروزه کاخ وکیو، یک موزه را هم دربرمی گیرد که میتوانید از آثار آن بازدید کنید.
قصر وکیو مشرف به میدان «پیازا دلا سینیوریا» است. این کاخ در قرن 13 میلادی ساخته شده و مدت ها تحت مالکیت خانواده های قدرتمند ایتالیایی مثل« مدیچی» بوده و در سال 1872 قسمتی از آن بعنوان موزه و قسمتی هم بعنوان ساختمان شهرداری به کار گرفته شد. بنای قصر وکیو با آثار هنری بیشمار آن از نقاشی های دیواری گرفته تامجسمه ها، سقف های نقاشی شده، دیوارهای حکاکی و پرده های منقش که تصاویر حوادث تاریخی و کتاب مقدس را بازگو میکند هر تماشاگری را سرمست خواهد کرد.
کل بنای قصر وکیو روی ساختمان تئاتر قدیمی فلورنتینا، که عمر آن به قرن اول میلادی باز میگردد، بنا شده است. بقایای خرابه های آن در زیر زمین این قصر هم چنان وجود دارد. برای بازدید از این محل، لازم است که بلیط جدایی که قیمت آن چهار یورو می شود، تهیه کرد. در غیر این صورت، میتوان بلیط ترکیبی خریداری نمود که هم شامل بازدید از قصر وکیو و هم سایت باستان شناسی پیرامون آن می شود.
قصر وکیو شکل امروزی خود را به اندازه زیادی مدیون بازسازی ها و مرمتهای بسیار گسترده تزئینات داخلی خود در سال 1540 میلادی است. این زمان مقارن است با دوره مالکیت دوک کاسیمو و همسرش الئونورا که تصمیم گرفتند تا از قصر برای سکونت گاه خویش استفاده کنند. محل دادگاه موسوم به مدیسی به قصر وکیو تبدیل شد. این تغییرات اتاق های پر پیچ و خم اداری، سکونتگاه، تراس و حیاط های چشم نوازی را شامل می شد. کار تزیین و نقاشی تمام این اتاق ها به گونه بسیار تحسن برانگیزی به وسیله میشل آنجلو، گیرگیو واساری و دوناتلی انجام گرفته است.
دیوارهای کاخ وکیو، سنگ نوشته ها و حکاکی های زیادی را شامل میشود و نشان های خانوادگی نمای این کاخ هم فلورانس زمان قرون وسطی را در قالب نماد به نمایش میگذارد.
مهم ترین اتاق کاخ وکیو
سالن پانصد ( Hall of the Five- hundred)، در سال 1494 میلادی ساخته شده و بزرگترین و مهم ترین اتاق کاخ وکیو از نظر هنری و تاریخی به حساب می آید. این اتاق، 54 متر طول و 23 متر عرض دارد و ارتفاع آن به 18 متر می رسد. قاب های مستطیل شکل سقف این سالن، دیوارنگاری های بزرگ، مجسمه های شکوهمند و دکور طلایی رنگ آن، نمایی اعجاب آمیز به وجود می آورَد و بازدیدکنندگان را از دیدن این میزان دقت در جزئیات و زیبایی در بهت فرو می برد.
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
پارک جهنم کجاست؟
حدود یک ساعت و نیم که از بانکوک دور شوید به باغ جهنم وانگ سائن سوک می رسید. این پارک با موضوع ناراکا یا همان جهنم ساخته شده و مطمئنا هرکسی جرات وارد شدن به آن را ندارد.
باغ جهنمی وانگ سائن سوک بزرگترین باغ جهنمی نوع خود در تایلند است که با مجسمههای متعدد و ترسناکش، اسم و رسمی بهم زده است. یک مقصد گردشگری شناخته شده که با زبان استعاره از جهان پس از مرگ صحبت میکند.
پارک جهنمی با اشاراتی خاص به رویدادهای جهنم ساخته شده است و به بازدیدکنندگان در مورد عواقب گناهان هشدار میدهد.
در میان مذاهب گوناگون «جهنم» مفهومی متداول است، مکانی برای شکنجه کردن و عذاب دادن. جایی در فراسوی دنیای زندگان، زندانی همیشگی برای کسانی که در زندگی دنیوی مقید به قوانین مرسوم مذهبی نبوده و به نوعی به دام گناهان افتادهاند. با این حال بهتر است بدانید مفهوم جهنم برای بوداییان حال و هوایی دیگر دارد، در واقع جهنم برای آنها مساوی است با مکانی برای انتظار کشیدن.
باغ جهنم وانگ سائن سوک در سال 1986 ساخته شده و تصویری واقعی از جهنم به ما نشان می دهد تا هشداری به زندگان باشد: ببینید جهنم چه شکلی است.
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
شهر مارماریس در ترکیه
مارماریس شهری بندری در سواحل مدیترانه است که در جنوب غرب ترکیه و در استان موغله واقع شده است. جمعیت این شهر حدود 31?000 نفر( در سال 2010) است، اما در فصل گردشگری، به 300 تا 400 هزار نفر هم می رسد. مارماریس به علت قرار گرفتن بین رشته کوه های کنار دریا بسیار معروف است. نام« مارماریس» از کلمه?« مرمر» گرفته شده است، علت این نامگذاری ، وجود سنگ مرمر در منطقه? مارماریس است.
مکانهای دیدنی شهر مارماریس
میدان جوان مارماریس
میدان جوان یکی از جاذبه های گردشگری شهر مارماریس است که با فواره های رقصان و برج ساعتی که دارد مکانی برای برگزاری کنسرت ها و نمایش های روباز میباشد و همچنین مکان مناسبی برای جشن های تعطیلات عمومی است. فواره های مارماریس در ساعتهای مختلف شب نمایش داده میشوند که هر بار این نمایش 15 دقیقه طول می کشد. نمایش فواره ها ترکیب زیبایی از موسیقی، آب و نور است به همین دلیل توانسته جزء جاذبه های شهر مارماریس قرار بگیرد.
رودخانه دالیان
دالیان از جاذبه های گردشگری زیبا و تاریخی شهر مارماریس است که در 80 کیلومتری جنوب شرقی مارماریس واقع شده است. این ناحیه به منطقه لاک پشتی مشهوراست و مقبره های سنگی الهام بخش و حمام گل طبیعی دالیان بعنوان یکی از کمیاب مکانهای دیدنی جهان به شمار می رود.
جزیره کلئوپاترا
جزیره کلئوپاترا که با نام جزیره سدیر نیز شناخته شده است یک جزیره کوچک در خلیج گوکوا در جنوب شرقی دریای اژه و در نزدیکی سواحل اولا ( Ula ) است که با فاصله 18 کیلومتری شمال مارماریس قرار گرفته است. این جزیره به دلیل ساحلی که از صدف های دریایی پر شده است شهرت دارد و گفته میشود شن های اورگانیک موجود در این ساحل به صورت اختصاصی از دریای سرخ برای کلئوپاترا آورده شده است.
پارک آبی مارماریس
پارک آبی مارماریس با انواع وسیله های تفریحی هم میتواند برای بزرگسالان هیجان انگیز باشد و هم کودکان. وجود وسایل گوناگون بازی، این محیط را به یکی از پرطرفدارترین اماکن تفریحی مارماریس تبدیل کرده است.
شهر باستانی کاریان
شهر باستانی کاریان که آرامگاه سنگتراشی شده سلاطین یونانی است، در رودخانه دالیان قرار دارد و در قرن چهارم پیش از میلاد بعنوان یک مرکز هنری و فرهنگی معروف بوده است. این شهر باستانی دارای دو لنگرگاه بود که یکی روی دریای اژه و دیگری برروی دریای مدیترانه قرار داشته است.
موزه و قلعه مارماریس
این جا مکان مناسبی برای افرادی است که به تاریخ علاقمند هستند. درصورتی که بخواهید قلعه تاریخی مارماریس و موزه آن را به صورت کامل ببینید شاید دو یا سه ساعت از وقتتان را بگیرد. قلعه مارماریس یک قلعه قدیمی است که در دوره سلطان سلیمان و به منظور دفاع از شهر دربرابر رودس، بازسازی شده و گسترش یافت. گفته می شود نخستین بار این دیوارهای دفاعی در سال 3000 پیس از میلاد ساخته شده اند. در موزه این قلعه آثار باستانی مربوط به امپراطوری عثمانی یافت می شود. همچنین قلعه چشم اندازی زیبا از محیط اطراف هم دارد.
بایدها و نبایدها در شهر مارماریس ترکیه
√ از آنجایی که ترکیه کشوری مسلمان به شمار میرود به همین علت زمان بازدید از مراکز مذهبی باید پوشش مناسب داشته باشید.
√ هرگز در اماکن عمومی بلند صحبت نکنید.
√ در شهر مارماریس هرگز در اماکن عمومی سیگار نکشید.
√ جهت دسترسی به شهر مارماریس میتوانید به طور مستقیم به طرف این شهر بلیط هواپیما تهیه کنید. البته یک راه دیگری هم وجود دارد و آن این است که به سمت ازمیر بلیط تهیه کنید و زمینی به شهر مارماریس بروید.
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
روستای هجیج کجاست؟
روستای هجیج در کرمانشاه یکی از پر جاذبه ترین نقاط استان کرمانشاه است و از مناطق دیدنی اورامانات است. این روستا در 25 کیلومتری شهرستان پاوه قرار گرفته و به دلیل پلکانی بودن از محبوبیت خاصی بین گردشگران برخوردار است.خانههای هجیج همگی از سنگ و اغلب به صورت خشکه چین و پلکانی ساخته شده، به گونهای پشت بام هر خانه، حیاط خانه دیگری است. به علت کمبود زمین، پشت بام هر منزلی حیاط منزل پشتی محسوب میشود، طبعاً محل بازی بچهها و تفرجگاه والدین است.
مکان های تفریحی روستای هجیج:
حوض پیر:
در روستا حوضی قدیمی وجود دارد که دیوارهایی با سنگ های ریز و درشت و تخته سنگی مسطح در سقف، آن را در بر گرفته اند. برای دیدن این حوض بایدبه جایی پایین تر از سطح روستا و در میان زمین رفت. قبل از اینکه در سال 1354، لوله کشی برای روستا انجام شود. از آب این حوض استفاده می کردند.
آب به وسیله ی جوی های سیمانی در دوشاخه به پایین دست روستا می رفت. یکی از جوی ها به حوض مردانه می ریخت و برای وضو به کار می رفت. یکی دیگر از شاخه ها ی آب به حوض زنانه می رفت و برای شستشو و تامین آب خوراکی از آن استفاده می شد.
ارتفاعات شاهو:
در امتدادی این روستا اگر حرکت کنید به ارتفاعات شاهو دست پیدا خواهید کرد، که آنها بخشی از رشته کوه های زاگرس هستند. مراتع طبیعی بکر و دیدنی در این منطقه وجود دارد و مراتع سرسبز پیاز میشا و گاول انتظار شما می کشند تا از تماشای این منطقه سرسبز لذت کافی را ببرید و همچنین فراموش نکنید که یک دوربین همراه خودتان داشته باشید.
رودخانه سیروان:
یکی از مهمترین و معروف ترین رودخانه هایی که در اطراف هورامان و نزدیکی همین روستا قرار دارد رودخانه ی سیروان است. با مسیری طولانی و پرپیچ و خم منطقه اورامان را به دو بخش تقسیم کرده است. کناره های این رود مکان مناسبی برای گوش سپردن به آوای طبیعت و به تماشا نشستن زیبایی های آن است. سد داریان که بر میانه ی این رود قرار گرفته، چشم انداز خاصی را به منطقه بخشیده است.
بقعه ی امامزاده سید عبیدالله:
در این روستا بقعه ای به نام امزاده سید عبیدالله وجود دارد که متعلق به یکی از فرزندان امام موسی کاظم است. این روستا در بین مردم هجیج از احترام خاصی برخوردار است. مردم این روستا بیشتر نذورات و اعمال زیارتی خودشان را در این امامزاده انجام می دهند.
علت نام گذاری روستای هجیج:
علت نام گذاری این روستا، قرار گرفتن آن در مکانی که به آن هجیج گفته می شود، معنای این واژه دره ی سرسبز و عمیق است و از آنجا که این روستان در این دره قرار دارد به آن هجیج گفته می شود.
بهترین زمان سفر به روستای هجیج:
شرایط آب و هوایی که این روستا داراست، معتدل و کوهستانی است و در فصول گرم سال آب و هوای معتدلی در آن برقرار است. فصل بهار گل های رنگارنگ و بی نظیری بر روی دامنه های کوه های این منطقه می روید و فضای دیدنی در آن به وجود می آید. فصل زمستان اما سرمای سختی در این روستا برقرار است.
زبان مردم روستای هجیج:
اورامی هجیج که یکی از اصیل ترین لهجه ها به شمار می آید قرابت زیادی با زبان اوستایی و پهلوی دارد، به طوری که اگر متنی از پهلوی را برای یک اورامی زبان بخوانند لغات بی شماری از آن را می تواند دریابد. ولی آنچه بیشتر در زبان اورامی چشمگیر است نزدیکی این زبان با فارسی است که در وهله اول سخت بیگانه و غیر قابل لمس به نظر می رسد چون کلمات اصیل فارسی آنچنان با زیر و زبر لهجه کردی آمیخته است که تا گوش به آن آشنا نشود نمی توان این نزدیکی را دریافت.
محصولات روستای هجیج:
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد مردمان این روستا خود کفایی در تمامی مایحتاج روزانه است به گونهای که از گیوهبافی که پایپوش مردمان مناطق کرد نشین است گرفته تا لباسهایی سنتی بافته شده از پشم ورنگ طبیعت، تا تهیه خوراک و مایحناج خوردنی و هر آنچه که نیاز زیستن در رفاه باشد که این همه تلاش، کوشش، ذوق و هنر ریشه در فرهنگ، باور و توانمندی آنان دارد.
مراتع سرسبز و حاصلخیز به ویژه در اطراف رودخانه سیروان، باعث رونق دامداری در این روستا شده است. کشک، شیر، دوغ، روغن حیوانی و کره از مهم ترین فرآورده های لبنی این روستا می باشد. نگهداری و پرورش انواع طیور در این روستا رایج است.
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
می خواهیم از قلب جزیره قشم به سمت حرا حرکت کنیم تا جاذبه های دیگری را به شما نشان دهیم. اولین منظره زیبا در راه رسیدن به جنگل حرا، مقبره شاه شهید میباشد که در 11 کیلومتری قشم قرار دارد.
این مقبره که درست در سمت راست جاده قرار دارد از معماری منحصر به فردی برخوردار است. دریای بی کران روبه روی آن ،زیبای مقبره را دو چندان کرده است. بعد از گذشت از این مقبره زیبا، در 34 کیلومتری قشم جزیره ای را مشاهده میکنید به نام جزیره ناز. که یکی از عجایب هفتگانه قشم به شمار میرود. از زیبایی های این جزیره قدم زدن درکنار دریای آن است. میوه هایی استوایی که توسط دست فروشان این منطقه به فروش میرسد تجربه متفاوتی را برای شما رقم خواهد زد. همچنین میتوانید حس بازی های آبی ، شترسواری، آفرود سواری، پاراگلایدر، چتربازی و .... را در جزیره ناز تجربه کنید.
با گذشتن از ناز به سمت جنگل حرا، کشتی نفتکش آتش گرفته عربستان را می بینید که گوشه ای از ساحل دریا به گل نشسته است.
حالا با طی کردن 20 کیلومتر از مسیر، به جنگل حرا رسیدیم، سوار قایق شوید تا به سفر خود ادمه دهیم.
این جنگلی که درحال تماشای آن هستید، در شمال غرب جزیره قشم قرار دارد و یکی از جنگل های پنچ گانه استان هرمزگان به شمار میرود. زیباترین قسمت این جنگل در مثلث بندر لافت، روستای کوران و منطقه گازی گورزین قرار دارد. بعد از پایین آمدن سطح آب و رخ نمایی درختانی که سر از آب بیرون آورده اند با جنگلی شگفت انگیز مثل فیلم های علمی-تخیلی روبه رو میشوید تا شما را از دیدن چنین منظره ای حیرت زده کند.
حرا با اختصاص دادن وسعتی به طول 85,686 هکتار، عنوان پارک ملی را از آن خود کرده است. با حرکت در میان آبهای این جنگل دریایی، شاهد درختانی هستید که در میان انبوهی چوب روییده اند. هیچ میدانید که این چوب ها ریشه درختان هستند؟ انها با تبدیل آب شور به شیرین توانسته اند سالیان زیادی دوام بیاورند.
این درختان زیبا و شگفت انگیزی که میبینید حرا و چندل نام دارندکه در زمان جزر دریا از آب بیرون می آیند وبا آمدن مد تا نیمه در آب فرو میروند.
به درختان حرا بنگرید که ارتفاعی بین 3 تا 6 متر دارند و با پوست تنه خود آب دریا را میگیرند و بعد از دفع نمک آن، بخش شیرین آب را جذب میکنند و قدمتی چندین ساله دارند. این درختان در تمامی فصول سبز میباشند، به همین خاطر به نام جنگل همیشه بهار نیز شناخته شده است.
با رسیدن فصل تابستان میوه های بادامی شکل این درختان میرسند و پس از مدتی با افتادن ، در خاک های ساحلی ریشه میزنند.همچنین میوه قهوه ای رنگ درخت چندل که شبیه به گلابیست در فصل بهار میرسد و با گلهای سفید و زرد در زمستان، هوش از سرگردشگران خود میبرد.
این جنگل ها تا حوالی بندر پهل، بندر خمیر و جزیره هرمز ادامه یافته، به همین خاطر افرادی که در این مناطق زندگی میکندد با هرس کردن درختان حرا علاوه به پربارتر شدن این درختان، برای مصارف شخصی یا فروش خود هم استفاده میکنند.
همچنین درختان حرا نقش بسزایی در تامین غذای دام، تولید زغال، تولید چوب، تهیه خمیر کاغذ و ... دارند. شیره ای که درون این درختان قرار گرفته برای درمان بیماری های پوستی بسیار مناسب است و به خاطر عمر طولانی و داشتن تنه های محکم برای ساخت دهل از این درختان بهره میبرند.
در گذشته به دلیل داشتن نمک و آهک در آب و گل جنگل های حرا برای لاغر شدن ،آنها را به بدن خود می مالیدند و بعد از خشک شدن، خود را با آب میشستند. درختان حرا مانند یک سد طبیعی در برابر امواج و طوفانهای دریایی عمل کرده و از میوه و برگ آنها برای گیاهان دارویی استفاده میشود.
اکنون که در حال قایق سواری در میان درختان زیبای جنگل حرا هستید از این لحظه های به یادماندنی عکاسی کنید. تا یک یادگاری زیبا از سفر به قشم برای همیشه در پیش خود داشته باشید.
دیدن پرنده های زیبا: جنگل حرا به خاطر شرایط زیست محیطی مناسبی که دارد هر ساله زیستگاه پرندگان مهاجر مناطق گرمسیری قرار گرفته ،پرندگانی چون: حواصیل بزرگ، حواصیل هندی، کفچه نوک تیز، گیلانشاه، سلیم خاکستری، کاکائی و…
علاوه بر این دارای انواع گوناگون آبزیان و دوزیستان مثل مارهای دریایی، ماهیها و همین طور لاکپشتها است که 80 درصد تخم ریزی آبزیان خلیج فارس در این منطقه صورت میگیرد.
زیبایی های دیگر جنگل حرا:
خب دوستان همینطور که شما در حال لذت بردن از زیبایی های این جنگل هستید من هم یکسری مطاللب آماده کردم تا برای شما بیان کنم. به خاطر بازدید بسیار از جنگل حرا، مغازه ها و غرفه های بسیاری به وجود آمده که در آن به فروش صدف های دکوری و ... پرداخته شده است. همچنین اگر به حنا علاقه دارید، پیشنهاد میکنم به غرفه های نقش حنا مراجعه کنید تا طرحی زیبا بر دستان شما نقش ببندد.
بهترین زمان سفر به این جنگل اواخر پاییز، زمستان و اوایل بهار است که در بین این سه فصل زمستان ایده آل ترین زمان سفر به قشم است. چرا که با خوب بودن آب و هوا، زمینه پیاده روی در جنگل های حرا را برای شما فراهم میکند.
از مناطق نزدیک به جنگل های حرا میتوانم به روستای سهیلی، روستای طبل و روستای هفت رنگو اشاره کنم که در آن اقامتگاه های بومگردی به همراه غذاهای سنتی و دریایی، زیبایی این مناطق را دوچندان کرده است.
کلام آخر:
خب دوستان به پایان سفر گردشگری خود رسیدیم حالا باید از قایق های خود پیاده شوید. امیدواریم که این سفر برای شما لذت بخش بوده باشد. اما به عنوان یادگار این مطالب را به دوستان خود منتقل کنید.
گردآوری:بخش گردشگری بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
شهر زیرزمینی کرد علیا
« شهر زیرزمینی کرد علیا» از توابع بخش کرون شهرستان تیران در استان اصفهان با بیش از 20 هزار متر مربع وسعت، یکی از منحصربه فردترین شهرهای زیرزمینی دنیاست. قدمت این شهر به دوره اشکانیان برمیگردد و کاربری آن نظامی- امنیتی بوده است.
تاریخچه شهر زیرزمینی کرد علیا
از زمان شاه عباس اول صفوی که ارامنه را به سمت اصفهان کوچ داد، بخشی از ارامنه در روستای" کرد علیای" تیران وکرون ساکن و به کشاورزی و دامپروری سرگرم شدند. از همان زمان به علت زمستانهای سرد و طاقت فرسا و ناامنی های موقتی که در منطقه وجود داشت مردم روستای کرد علیا را به این فکر واداشت که در زیر خانه های خود یک سری دست کندهای زیر زمینی ایجاد کنند تا خود و احشامشان در زمانهای نا امنی و زمان سرماهای طاقت فرسا در دل این دست کندها بتوانند به زندگی ادامه دهند.
تمامی این دست کند ها که دارای راهروهای عریض و اتاقک های تو در تو می باشند به یکدیگر راه داشته و در مجموع یک شهر زیر زمینی بزرگ را تشکیل می دهند. در طول گذر زمان و با مهاجرت ارامنه از این منطقه به صورت تدریجی این دست کند ها هم تدریجاً جایگاه خویش را از دست داد و در بعضی از آنها مسدود شده بود.
کشف شهر زیرزمینی کرد علیا
بعد از کشف این شهر زیرزمینی در سال 1395 تا به حال تنها 1600 مترمربع از آن قابل بازدید و بهره برداری است که با توجه به کمبود بودجه و کمک های دولتی، بهره برداری کامل آن بهآهستگی و دشواری همراه است. هم اکنون این شهر زیرزمینی برای بازدید عمومی بازگشایی شده که به گفته رییس شورای اسلامی روستا، محل اصلی درآمدها از بازدید عمومی و هزینه شخصی مردم روستا تأمین می شود.
مسیر دسترسی به شهر زیرزمینی: استان اصفهان - شهرستان تیران و کرون - روستای کرد علیا
چشمه شاهی
یکی دیگر از مکانهای دیدنی این منطقه که دیدن آن خالی از لطف نیست چشمه شاهی و سد سنگی خاکی چشمه شاهی می باشد که در نزدیکی روستای تقی آباد قرار دارد و مسیر دسترسی به آنها این روستای زیبا می باشد.
مسیر دسترسی به چشمه شاهی: اصفهان - شهرستان تیران و کرون - روستای تقی آباد
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته
منابع:
isna.ir
isfahancht.ir
نوشته شده توسط: الهه ناز
بهتر است در ابتدا با تاریخچه مسجد اعظم شروع کنیم. این مسجد به همت مرجع تقلید تشیع، حضرت آیت الله العظمى بروجردى تأسیس شد.
انگیزه اصلی این فقیه از بناى مسجد این بود که زائران حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها از فضاى روحانى مناسب در جوار بارگاه آن حضرت بهره ببرند، همچنین گسترش روزافزون حوزه علمیه مقدسه قم، نیازمند فضایى وسیع و مناسب جهت برگزارى دروس حوزویان بود.
این مسجد که در جوار بارگاه ملکوتی حضرت معصومه قرار دارد، قسمتی از زمین فعلی مسجد، خانههای شخصی و مسافرخانه بود و نمای مناسبی نداشت؛ به همین خاطر آیت الله بروجردی تصمیم گرفتند این مکانها را خریداری و مسجد بزرگی بنا سازند.
بالاخره در 21 تیرماه 1333 مصادف با ولادت با سعادت امام رضا کلنگ بنای مسجد به دست مرجع تقلید تشیع زده شد و بلافاصله مقدمات ساختمانی و خرید زمین های اطراف آن آغاز گردید.
در طی 6 سال فعالیت مستمر کارهای عمده ساختمانی به پایان رسید و مسجد در نیمه اول1339 با اقامه نماز جماعت توسط حضرت آیت الله بروجردى افتتاح و مورد بهرهبردارى قرار گرفت.
این مسجد با همت و پشتکار محمدحسین لرزاده در طراحی و آقایان رضا شاهپوری و آقای ابوالقاسم صاحبجمعی در امور اجرایی ساختمان شکل گرفت. مساحت مسجد اعظم در حدود دوازده هزار متر مربع و معماری آن به سبک اسلامی است. هزینه هایی انجام شده برای این مسجد در حدود 6 میلیون تومان بود که بخشی از آن را آیت الله بروجردی متقبل شدند و بقیه، از طریق کمک های مردمی تهیه شد.
جالب اینجاست که مسجد اعظم از روزی که بنا شد مورد توجه بسایری از علما شیعه و سنی قرار گرفت به گونه ای که خود را برای بازدید از آن به قم رساندند. در ادامه فعالیت های این مسجد آقای بروجردی در سال 1339 درس خارج خود را برگزار کرد تا مسجد اعظم به مرکزیت حوزه علمیه قم تبدیل شود. بعدها مراجعی چون امام خمینی و آیت الله گلپایگانی با برگزاری درس خارج خود در آن، باعث استقبال اساتید دیگر شدند تا درس های پرجمعیت سطح حوزه در این مسجد برگزار گردد.
سرانجام با سخنرانی تاریخی حضرت امام خمینی در سال 1342، مسجد اعظم به پایگاه انقلاب اسلامی تبدیل شد. به گونه ای که امروزه همایشها و مراسم بزرگ دینی و سیاسی در این مسجد برگزار میگردد.
کلیهی ساختمان آن با بتون بنا شده که یک مزیت بزرگ برای بالا بودن استحکام این مسجد اسلامی است. مسجد اعظم دارای 4 شبستان میباشد. مساحت شبستان زیرگنبد 400 مترمربع و شبستانهای جانبی آن هرکدام 900 مترمربع است. در طرف شمال مسجد نیز شبستان زیر ساعت با مساحتی حدود 300 مترمربع قرار دارد. ارتفاع سقف هر یک از شبستانها با سطح آن حدودا 10 متر است. سرویس بهداشتی و وضوخانه مسجد در ضلع غربی قرار دارد و محلی برای استراحت خادمین احداث شده است. در این ضلع همچنین کتابخانهای با دو سالن مطالعه و یک سالن مخزن وجود دارد که درب ورودی آن در طرف راهرو ورودی مسجد قرار گرفته است.
بله معرفی نمای ساختمان هنوز تمام نشده و جالب است بدانید، گنبد بسیار بزرگی به قطر 30 مترمربع و به ارتفاع 15 مترمربع از سطح پشت بام و به ارتفاع 35 مترمربع از کف شبستان دارد که دارای گلدستههایی بلند است. همچنین یک برج با ساعت زنگی بزرگ و زیبا در شمال مسجد قرار دارد که از 4 جهت دیده میشود.
تزیینات، کاشیکاری و جلوههای هنر اسلامی مسجد اعظم جزء نمونههای مورد توجه کاشیکاری در قرن اخیر به شمار میرود. فرشهای داخل شبستانها از نوع قالی کرمان هستند.
اما داخل مسجد دربی دولنگه و بزرگ قرار دارد که کندهکاری شده و دارای گلها و کتیبههای برجسته است. در قسمت بالای چارچوب آن آیهی ذیل خاتمکاری شده است:
«انما یعمر مساجد الله من آمن بالله والیومالآخر واقام الصلوة آتی الزکوة ولم یخش الاالله فعسی اولئک ان یکونوا من المهتدین»
آیتالله سید حسین بروجردی ابتدا قصد داشت کتابخانهی مستقلی در شهر قم بنا کند، اما موفق به این کار نشد. پس از تکمیل بنای مسجد اعظم قم، از طرف فضلای حوزه پیشنهاد شد کتابخانهای برای مسجد در نظر گرفته شود. سپس آیت الله بروجردی برای ساخت کتابخانه عمومی در مسجد اقدام کرد و از حسین لرزاده خواست تا مکان کتابخانه را مشخص کند. همان طور که در بالا هم اشاره کردیم، تاسیس کتابخانه در ضلع غربی مسجد که قبلا بهعنوان شبستان ساخته شده بود را در نظر گرفت.
این کتابخانه دارای 7096 عنوان نسخهی خطی، 8000 عنوان نسخهی چاپ سنگی، 200 عنوان کتاب چاپ سربی نفیس و بیش از ششصد و شصت نسخهی مصوّر، رسالههای عملیه و کتابهای درسی جدید در دورهی قاجار است. اکنون تولیت این کتابخانه به عهده سید محمدجواد علوی بروجردی نوهی آیتالله سید حسین بروجردی و ادارهی آن با مدیریت حوزهی علمیهی قم است.
• سخنرانی امام خمینی در 26 فروردین 1343.
• دیدار آیت الله سید حسین بروجردی و محمدرضا پهلوی در سال 1337.
• سخنرانی محمد صادقی تهرانی علیه محمدرضا پهلوی(سخنان تند علیه روحانیت در 4 بهمن 1341 در جریان سفر به قم) در سالگرد درگذشت آیت الله بروجردی.
• سخنرانی امام خمینی پس از آزادی از حبس و حصر در تاریخ 26 فرودین سال 1343.
• درگیری برخی از طرفداران امام خمینی و طرفداران آیت الله سید کاظم شریعتمداری
• تجمع طلاب در صبح روز 19 دی 1356ش در حیاط مسجد اعظم در اعتراض به چاپ مقاله رشیدی مطلق در روزنامه اطلاعات در تاریخ 17 دی 1356.
• سخنرانی آیت الله عبدالله جوادی آملی در جمع طلاب و روحانیون برای رد سخنان آیت الله حسینعلی منتظری در سال 1376.
• تحصن گروهی از طلاب و روحانیون در اعتراض به سیاستهای فرهنگی دولت وقت در سال 1378.
• گردهمایی اعتراضی با حضور مراجع تقلید و علمای حوزههای علمیه قم به مناسبت تخریب حرم عسگریین(ع) در سال 1384.
جمع بندی:
خب عزیزان به توضیح کامل مسجد اعظم پرداختیم و درباره تاریخچه و نمای ساختمانی مسجد اعظم صحبت کردیم. امیدارم این تصور در ذهن شما ایجاد شده باشد که در مسجد هستید و نظاره گر مکان های دیدنی مسجد هستید. جالب است این هم بدانید که مرقد آیتالله سید حسین بروجردی در ضلع غربی مسجد اعظم قرار دارد. بنابر نقل محمدجواد علوی بروجردی این مکان قبلاً خانهی کوچکی به مساحت 60 متر مربع بوده که از مال شخصی آیت الله خریداری شده و بعد از مشخص کردن محل دفن خود، باقی زمینها را وقف مسجد کرد.
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
سن پترزبورگ کجاست؟
سن پترزبورگ که روسها به آن پِتِربورگ میگویند، دومین شهر بزرگ روسیه پس از مسکو است که در منتهیالیه شمالغرب این کشور واقع شدهاست. سنت پترزبورگ شهری است که برای سالیان طولانی پاتیخت کشور روسیه بوده است ، این شهر با توجه به ویژگی هایی که دارد به خوبی توانسته خود را از زیر سایه پایتخت کنونی روسیه یعنی شهر مسکو بیرون بیاورد و به عنوان یکی از شهرهای مهم کشور خودی نشان دهد، جاذبه های این شهر موجب شده که گردشگران زیادی از بسیاری از نقاط جهان، به تور سنت پترزبورگ برای گذراندن تعطیلات خود فکر کنند و به عنوان مقصد خود این شهر را انتخاب کنند.
تاریخچه سن پترزبورگ:
این شهر در سال 1703 به دستور و با نظارت پتر کبیر ساخته شد و از آن زمان تا 1918 پایتخت روسیه بود. مدتی پتروگراد نام داشت. پس از سرنگونی فرمانروایی تزارها به نام لنین، لنینگراد خوانده شد و با فروپاشی شوروی در این کشور به نام پیشینش بازخوانده شد. این شهر در فارسی دوره قاجار به صورت سن پطرزبورغ نامیده و نوشته میشد.
این شهر به عنوان صحنه وقوع انقلاب 1917 روسیه و پایگاه دفاع سرسختانه در برابر آلمان نازی در زمان جنگ جهانی دوم، از جایگاهی مهم و نقشی حیاتی در تاریخ روسها برخوردار است. این شهر در زمان جنگ جهانی دوم، ماهها در محاصره بود و مردمانش با جانفشانی و فداکاریهای بسیار آن را حفظ کردند. سن پترزبورگ پایتخت فرهنگی روسیه نام گرفتهاست.
موقعیت جغرافیایی سن پترزبورگ:
از لحاظ جغرافیایی شهر سنت پترزبورگ در کنارههای رود نوا، در شرق خلیج فنلاند در دریای بالتیک قرار گرفتهاست. مساحت این شهر روسی 1439 کیلومتر مربع بوده و جمعیت حاضر در آن طبق آمار سرشماری که در سال 2017 انجام شده 5323300 نفر است. سنت پترزبورگ دومین شهر بزرگ در کشور روسیه پس از مسکو هست.
آب و هوای شهر سنت پترزبورگ:
آب و هوای شهر سنت پترزبورگ، با توجه به این که در عرض جغرافیایی قرار دارد معتدل است. شاید فکر کنید این شهر هم مثل مسکو زمستان های طاقت فرسایی داشته باشد، اما این طور نیست و به دلیل فاصله زیادی که با سیبری دارد، آب و هوایی معتدلی را شامل می شود. بهترین زمان برای سفر به شهر سنت پترزبورگ اردیبهشت تا شهریور است. در این زمان شهر کاملا بیدار است و تمام قصرها و پارک ها و آب نما ها رو به عموم باز هستند.
مکان های دیدنی سنت پترزبورگ:
1- موزه هرمیتاژ:
هرمیتاژ بزرگترین و قدیمی ترین موزه فرهنگ و هنر جهان است که در شهر سن پترزبورگ روسیه قرار دارد. این موزه در سال 1764 توسط کاترین کبیر راه اندازی شده است و در حال حاضر با داشتن بیش از سه میلیون اثر هنری بزرگترین کلکسیون نقاشی در جهان است. این موزه در روزهای دوشنبه تعطیل است و اولین پنجشنبه هر ماه ورودی این موزه برای عموم رایگان است.
2.کلیسای سنت ایزاک:
می توان از کلیسای جامع سنت ایزاک به عنوان اصلی ترین و بزرگترین کلیسای شهر نام برد، سازه ای تاریخی و جذاب که در طی سال های 1818 تا 1858 توط معمار به نام فرانسوی آگوست دو مانفراند (Auguste Montferrand) طراحی و بنا گردید. امروزه نام این کلیسا در کنار جاذبه های نمادین و تاریخی شهر قرار می گیرد و از آن به عنوان سرمایه و سمبل امپراطوری روسیه یاد می شود. گنبد طلایی آن در خط افق آسمان جادویی سن پترزبورگ خودنمایی می کند و فخر می فروشد.
3- قلعه پیتر و پاول:
قلعه پیتر و پل در 16 می 1703 به دستور پتر کبیر ساخته شد و اولین بنای معماری این شهر است. در ابتدا هدف از ساخت این قلعه دیده بانی از رودخانه ی نوا و دسترسی به دریای بالتیک بود برای همین هم هست که این قلعه در جزیره زایاچی بنا شد. قلعه طوری در کنار رودخانه قرار گرفته که همه ی کشتی هایی که از مسیرهای آبی خودشان را به روسیه می رسانند از گذرگاه قلعه می گذشتند و به دقت بازرسی می شدند.
4- کلبه پتر کبیر:
کلبه پتر کبیر یکی از جاذبههای گردشگری قدیمی سن پترزبورگ میباشد. این ساختمان در حقیقت اولین عمارت مسکونی در شهر تازه تأسیس سن پترزبورگ بود که برای موسس آن یعنی پتر کبیر ساخته شد تا در آن اقامت کند. بعدها که کاخ ارمتیاژ ساخته شد و خاندان سلطنتی به همراه پتر کبیر به قصر نقل مکان کردند.
5- کلیسای ناجی در خون:
کلیسای ناجی در خون، یک کلیسای ارتدوکس روسی واقع در سن پترزبورگ، روسیه میباشد و عملیات ساخت و ساز آن در 1907 به پایان رسید که این بنا به سبک ملیگرایی رمانتیک و معماری احیاگری روسی طراحی شدهاست.
6- کاخ یوسوپف
کاخ یوسوپف در خیابان مشهور مویکا و نزدیک رود مویکا قرار گرفته در سال 1830 ساخته شده و طراحی منحصر به فردی دارد. در این کاخ که اکنون تبدیل به موزه و از مشهورترین دیدنیهای روسیه شده سالن تئاتری هم قرار گرفته و هنوز در آن نمایش برگزار میشود.
7- کاخ کاترین
کاخ کاترین یا دهکده تزارها یکی از باشکوهترین کاخهای جهان است. کاخ کاترین محل اقامت تابستانی تزارهای روس بوده است. بیش از 100 کیلوگرم طلا در ساخت گچ بری ها و مجسمه ها و سقف این کاخ به کار برده شده است.
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
دیلمان کجاست؟
دیلمان در شرق گیلان و در نزدیک شهر سیاهکل قرار دارد. سیاهکل شهری جلگهای در 15 کیلومتری لاهیجان است که از شمال و شمال شرقی به لاهیجان، از شرق به لنگرود، از جنوب شرقی به املش و رودسر، از جنوب غربی به رودبار و از غرب به رشت میرسد. ارتفاع دیلمان بیشتر از 2 هزار متر از سطح دریاست و برای رسیدن به آن باید از جادهای جنگلی عبور کنید.
دیلمان مرتفعترین ییلاق استان گیلان است. وقتی به این ییلاق سفر کنید پی میبرید چرا دیلمان از نظر بسیاری از گردشگرها زیباترین ییلاق شرق گیلان و یکی از بکرترین و دستنیافتنیترین گوشههای خطه سرسبز گیلان است.
آب و هوای این ییلاق سرد و کوهستانی است و به چشمههای فراوان و چشماندازهای سبز و قلههای پربرفش شهرت دارد.
در این منطقه، گونههای مختلفی از حیوانات مثل پلنگ، گربه وحشی، شغال، گراز، خرس قهوه ای، سمور و چند نوع دیگر حیوانات مختلف زندگی میکنند و جالب تر اینکه گردشگران میتوانند بی هیچ ممنوعیتی از این منطقه دیدن کنند فقط تنها نکته ای که در مورد آن وجود دارد منطقه ی شکار ممنوع است.
تاریخچه دیلمان:
دیلمان یکی از شهرهای سیاهکل است و سیاهکل خاستگاه دو سلسله مهم دیلمیان و آل بویه بوده است. اشیای مختلف به دست آمده از دیلمان نیز مثل ابزار و ظروف مسی، مفرغی و سفالی، نشان میدهد زندگی غارنشینی از 2000 سال پیش از میلاد در این منطقه وجود داشته است.
اسم این منطقه تا قرن پنجم هجری دیلم بود، یعنی جایی در دل جنگل. در صدر اسلام منطقه دیلم تا بابل مازندران و از جنوب به قزوین میرسید تا اینکه بخش زیادی از منطقه از دست رفت و منطقه کوچک دیلمان باقی ماند.
مکان های دیدنی دیلمان:
کوه درفک:
در صورتی که خواستید غارنوردی را در این روستا امتحان کنید، می توانید سری به کوه درفک بزنید، کوهی با ارتفاع 2733 متر که در غرب دیلمان واقع شده است. این کوه، دو غار منحصر بفرد و معروف دارد که مورد علاقهی کوهنوردان و غارنوردان است، یکی از این غارها قندیل های یخی دارد و در غار دیگر اشکالی وجود دارد که شبیه به انسانها هستند.
دشت شقایق دیلمان:
دشت شقایق هم از دیگر جاهای دیدنی دیلمان است که هم دشتی سبز و خرم است و هم شقایق های قرمز در آن خودنمایی می کنند. این ناحیه در فاصله 6 کیلومتری شرق دیلمان قرار دارد. در سفر به آن جا، دقایقی را در این دشت سپری کنید و فرصت این لذت را از دست ندهید.
آبشار لونک:
در فاصله 22 کیلومتری دیلمان، در میان درختان جنگلی، آبشاری کوچک قرار دارد که استراحتگاهی محبوب در این ناحیه است. در بالای آبشار، جنگلی سرسبز با امکانات رفاهی محلی برای تفریح و گشت و گذار مسافران فراهم است.
دشت سوسن چلچراغ:
دشتی پر از گل های سوسن چلچراغ، شاید همان تصوری باشد که از بهشت دارید. دشت سوسن چلچراغ، در مسیر دیلمان به سمت جنوب و در روستای داماش قرار دارد. این منطقه می تواند محیطی دلپذیر برای یک عصرانه لذت بخش باشد.
مکان های تاریخی دیلمان:
حمام دیلمان:
از دیدنی های تاریخی روستای دیلمان می توان به حمام دیلمان اشاره کرد. این حمام دارای چند گنبد است که در بالای آن ها نورگیر هایی وجود دارد که از آن ها برای روشن شدن داخل حمام استفاده می شود. تاریخچه ی این حمام را به دوران ایلخانیان نسبت داده اند و از آن جا که اولین بار پس از آن دوران، شخصی به نام میرزا علی میربلوک آن را پیدا و مرمت کرده است، به حمام دیلمان، حمام میربلوک هم می گویند. البته بعدها این حمام توسط سازمان میراث فرهنگی مرمت شده است و حالا هم در فهرست آثار میراث فرهنگی قرار دارد.
کاروانسرای تی تی:
کاروانسرای تی تی است که در 15 کیلومتری جاده دیلمان به سیاهکل قرار دارد این کاروانسرا مانند بساری از کاروانسراهای دیگر ایران به عنوان یک محل اقامتی موقت و سر راهی برای افرادی بوده است که بین 2 منطقه ی دیلمان و سیاهکل رفت و آمد می کرده اند. تی تی در زبان دیلمی به معنی شکوفه است و دلیل این نامگذاری این بوده است که این کاروانسرا را فردی به نام تی تی خانم از خاندان صفوی بانی نهاده است.
در این روستا، قلعه ای از خشت وجود دارد که قدمت آن را به دوران قبل از اسلام نسبت داده اند، البته امروزه بخش زیادی از آن دیگر وجود ندارد و تقریبا تنها بخشی که از آن باقی مانده است، برج دیدبانی است که یکی از دیدنی ترین بناهای تاریخی روستای دیلمان است. این قلعه در 3 کیلومتری دیلمان قرار دارد.
قلعه گرماور:
قلعه و برج گرماور مربوط به پیش از اسلام است. در گذشته قلعه گرماور قلعه ای بزرگ و گسترده بوده اما اکنون از آن فقط برج دیدبانی باقی مانده است. این قلعه از یک سمت که به دره منتهی می شود غیر قابل نفوذ است و از سمت دیگر نیز دارای خندقی با ابعاد 2 در 13 متر است.
بهترین زمان سفر به دیلمان گیلان:
هر زمانی که به ییلاق دیلمان سفر کنید منطقهای بینظیر و تماشایی خواهید دید ولی بهترین زمان برای رفتن به این منطقه بسیار خوش آب و هوا تنها از اواخر اردیبهشت تا آخر تابستان میتوان به آن رفت.
در سفر به ییلاق دیلمان چه چیزهایی با خود ببریم؟
برای رفتن به ییلاق دیلمان سبک سفر کنید. حتما کفش مناسب پیادهروی و کوهپیمایی بپوشید. اگر قصد اقامت شبانه دارید کیسه خواب هم بردارید. اگر قرار است کنار آبشار بروید، بادگیر یا لباسی به همراه داشته باشید که در برابر رطوبت شما را محافظت کند. دیلمان هوایی سرد و خنک دارد و برای سفر به آنجا باید لباس و تجهیزات کافی همراه داشته باشید. حتما یک دست لباس گرم بردارید و آماده یک سفر به یادماندنی بشوید.
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته
نوشته شده توسط: الهه ناز
دریاچه هیلیر کجاست؟
دریاچه هیلیر در لبهی جزیرهی میانی از مجمعالجزایر ریشرشی (Recherche) واقع در غرب استرالیا قرار دارد. دریاچه هیلیر 600 متر طول و 250 متر عرض دارد. دریاچه صورتی استرالیا، کوچک اما با شکوه و زیباست.
چه کسی دریاچه هیلیر را کشف کرد؟
دریاچه هیلیر اولین بار در سال 1802 توسط یک دریانورد و نقشهکش بریتانیایی به نام "متیو فلیندرز" کشف شد. در ژانویه همان سال، او به ساحل رفت و و به بالاترین قله در جزیرهای که امروز به نام او نامگذاری شده، صعود کرد. وی در یادداشتهایش نوشته که در ابتدای ورودش به این ساحل، از دیدن این دریاچه کوچک به رنگ گل رز، شگفتزده شده است.
او تصمیم گرفت نام هیلیر را به احترام یکی از خدمه کشتی به نام "ویلیام هیلیر" که پس از ورود به این سواحل، بر اثر اسهال خونی درگذشته بود، بر روی دریاچه بگذارد.
هنگامی که خدمه برای بررسی به سمت ساحل رفتند، دریافتند که آب دریاچه به اندازه آب دریای مرده شور است.
کاپیتان فلیندرز در یادداشت خود مینویسد: در قسمت شمال شرقی، یک دریاچه کوچک به رنگ یک گل رز بود که آب آن، همانطور که توسط آقای تیستل بازدید شد، به شدت با نمک اشباع شده بود و حتی مقداری از آن در نزدیکی ساحل این دریاچه، کریستال شده بود.
زیبایی های این دریاچه به همین رنگ صورتی خلاصه نمی شود؛ در پس شن های نرم که پاها را دلفریبانه قلقلک می دهند، درست در سمت شمالی دریاچه، جنگل های انبوه و درختان اُکالیپتوس و کاغذی به رنگ سبز زمردین خودنمایی می کنند و منظره ای شگفت انگیز خلق کرده اند. در اطراف دریاچه، تپه هایی شنی، با انواع درختان پوست کاغذی به چشم می خورند. این دریاچه صورتی بین تپه های شنی و اقیانوسِ منجمدِ جنوبی فاصله انداخته و همین موضوع باز هم به جذابیت های هیلیر افزوده است، ناگفته نماند که آب این دریاچه شور است و برای آشامیدن مناسب نیست.
دلیل صورتی بودن دریاچه هیلیر:
اینکه دقیقا چه چیزی سبب میشود که این دریاچه صورتی باشد، هنوز مورد بحث است. اما دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که علت رنگ صورتی دریای هیلیر، هالوباکتری و نوعی جلبک به نام دونالیلا سالینا است که در محیطهای نمکی رشد میکند. این همان شرایطی است که دریاچه صورتی دارد. این باکتریها و جلبکها رنگ دانههای کاروتنوئید قرمز رنگی تولید میکنند که باعث تغییر رنگ دریاچه شده است.
آیا فقط دریاچه هیلیر صورتی است؟
دریاچه هیلیر تنها دریاچه صورتی در جهان نیست، یک دریاچه معروف دیگر در سواحل سنگال موجود است که به نام دریاچه رتبا (Retba) معروف است. نکته جالب آن است که رنگ صورتی این دریاچه بر خلاف دریاچه رتبا در آفریقا در جای دیگر تغییر رنگ نمی دهد، دریاچه هیلیر دارای نمک می باشد اما یادتان باشد که این دریاچه با دیگر دریاچه ها فرق دارد و نمک آن برای انسان مضر و آسیب دیدگی بسیار جبران ناشدنی دارد.
چگونه به دریاچه هیلیر سفر کنیم؟
اسپرانس (Esperance) نزدیکترین شهر به این جزیره است، بنابراین باید ابتدا به این شهر سفر کنید. خود اسپرانس حدود 720 کیلومتر (زمینی) با پایتخت استرالیای غربی، یعنی شهر پرت قرار دارد. با ماشین که از پرت به اسپرانس سفر کنید، حدود 7 ساعت در راه خواهید بود. نزدیکترین شهر بزرگ به اسپرانس، آلبانی (Albany) در سمت غربی و کالگورلای (Kalgoorlie) در سمت شمالی هستند. همچنین میتوانید از طریق خطوط هوایی ویرجین استرالیا از شهر پرت به اسپرانس (حدود 90 دقیقه) سفر کنید.
فرودگاه اسپرانس حدود 20 کیلومتر از شهر فاصله دارد. از آنجا میتوانید سوار بر تاکسی و ماشین اجارهای به سمت مرکز شهر حرکت کنید. بهترین کار برای دیدن دریاچهی هیلیر ثبت نام در تورهای بالگرد سواری است.
گردآوری: بخش گردشگری بیتوته